Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

D66 Ziet Vvd Niet Opkomen Voor Vertrokken Sanneke Vermeulen Er Is Nog Een Wethouder Actief Die Mogelijk Uw Wethouder Heeft Gepest

D66 ziet VVD ‘niet opkomen’ voor vertrokken Sanneke Vermeulen: ‘Er is nog een wethouder actief die mogelijk úw wethouder heeft gepest’

D66: VVD liet Sanneke Vermeulen vallen

D66 vindt dat de VVD niet genoeg heeft gedaan om voormalig wethouder Sanneke Vermeulen te beschermen tegen de aantijgingen van pestgedrag die tegen haar waren gedaan. Vermeulen stapte vorige week op als wethouder nadat er een onafhankelijk onderzoek was ingesteld naar de kwestie.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten zei tegen de NOS dat de VVD “Vermeulen niet heeft verdedigd” en dat de partij “niet op is gekomen voor haar”. Hij zei ook dat er nog een wethouder actief is die mogelijk bij het pesten betrokken was.

VVD: Wij hebben juist Vermeulen gesteund

De VVD ontkent de aantijgingen van D66. Partijleider Mark Rutte zei tegen de NOS dat de VVD “juist Vermeulen heeft gesteund” en dat de partij “alles heeft gedaan wat we konden om haar te beschermen”.

Rutte zei ook dat de VVD “geen weet had” van de aantijgingen tegen de andere wethouder en dat de partij “de zaak serieus zal onderzoeken”.

Onafhankelijk onderzoek loopt nog

Het onafhankelijke onderzoek naar de aantijgingen tegen Vermeulen loopt nog. De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting binnen enkele weken bekend.

Vermeulen heeft de aantijgingen tegen haar ontkend. Ze zei dat ze “geschokt en bedroefd” was door de beschuldigingen en dat ze “er alles aan zal doen om haar naam te zuiveren”.


Comments